Kantonalni sud u Novom Travniku odredio pritvor Nerminu Rustempašiću

Sudija za predhosni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Travnik odredio je jednomjesečni pritvor Nerminu Rustempašiću, koji je u alkoholiziranom stanju automobilom u centru Novog Travnika usmrtio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu, te nanio teške tjelesne povrede trojici dječaka.

 

 

-Odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva KSB/SBK Travnik, sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku, u kaznenom predmetu ovoga suda protiv osumnjičenog N.R. zbog kaznenog djela Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u svezi sa članom 333. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, donio je rješenje o određivanju pritvora.

Osumnjičenom je određen pritvor koji po rješenju suda može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode tj. do 07.01.2018. godine. Pritvor je određen na temelju odredbi članka 146. stavak 1. točka a), b) c) i d) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine. – navodi se u saopćenju Kantonalnog suda u Novom Travniku.

 

(Kantonalni sud Novi Travnik)