Premijerno prikazan dokumentarac “Hallo – Trefio se pametan!”

 

U okviru manifestacije “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka” sinoć je u Centru za kulturu Općine Travnik premijerno prikazan dokumentarni film “Hallo – Trefio se pametan”. Priču o Džemalu Fuški radniku JKP “Bašbunar” i njegovom pratiocu pasu Hallo koji ga prati tokom cijelog dana u dokumentarac su pretočili Orhan Ganibegović i Taik Ganić.

-Počeli smo snimati u aprilu i maju. Ovo je vrlo zanimljiva tema jer u hodu, u toku snimanja, se otvaraju neke druge teme. Sklopili smo dokumentarni filmi zadovoljni smo. Krenuli smo snimati čista srce bez namjere da nešto zaradimo pa nam je bilo lakše. – ističe Orhan Ganibegović, jedan od autora dokumentarca.

Plan je da ovaj dokumentarac bude predstavljen i na festivalima.

-Na ideju smo došli spontano jer Džemala i njegovog psa srećemo svakodnevno. Tu toplu ljudsku priču zabilježili smo kroz jedan dokumentarni film. Ovaj grad je uvijek imao takve priče, a ima i ljude koji su to spremni da zabilježe.- kazao nam je Taik Gannić, jedan od autora.

Puna sala Centra za kulturu i gromki aplauz na kraju najbolje svjedoče da su Orhan i Taik uspjeli u svom naumu da naprave jednu lijepu priču o prijateljstvu čovjeka i psa. Premijeri je prisustvao Džemal Fuško, ali njegov vjerni pratilac pas Hallo koji ga svaki dan čeka prilikom dolaska na posao.