SDP predstavio Plan 10 u Travniku

Večeras je u prepunoj sali Centra za kulturu općine Travnik održan predizborni skup Socijaldemokjratske partije BiH (SDP BiH) na kojem je predstavljen preizborni programe ovce stranke pod nazivom Plan 10, kandidati za sve nivoe vlasti  i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović.

 

U  ime domaćina OO SDP Travnik prisutne su pozdravili Zoran Gazibarić i kandidatkinja za Skupštinu SBK, Alema Ratkušić i sovjim obraćanjima podigli atmosferu u dvorani. Nakon toga obratio se i dr. Sifet Mrkonja, nosilac liste za SBK koji kazao kako aktuelna vlast u SBK nije uradila ništa u proteklom mandatu.

Nijaz Helez, nosilac za Parlament Federacije BiHizrazio je optimizam zbog velike posjećenosti današnjeg skupa u Busovači, te ispunjenom salom u Centru za kuluturu u Travniku.

-Uvijek sam govorio da bez Travnika nema pobjede u Srednjobosanskom kantonu, a ovo večeras ulijeva  optimizam pred izbore 7. oktobra. – kazao je Helez.

Prisutnima su se obratili i Zukan Helez nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH,  Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i Denis Bećirević kandidat SDP-a za Predsjedništvo BiH.