Sve spremno za Izbor najboljih sportista SBK/KSB za 2017. godinu

Danas je u Travniku održana sjednica Organizacinog odbora „Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu na kojoj je zaključeno kako je sve spremno za manifestaciju koja će biti održana 23.02.2017.godine i na kojoj će biti nagrađeni najbolji sportisti i sportistkinje.

 

-Neki od najbolji rezultata i takmičara na evropkom nivou dolaze iz našeg kantona. Ne samo da imamo masovnost, nego imamo i kvalitet. Vrhunski rezultati dole iz našeg Kantona. – kazala je Katica Čerkez, ministrica obrazovanja nauke kulture i sporta SBK/KSBK, koja je ujedno i predsjednica Organizacionog odbora manifestacije,  naglašavajući kako su ovakve i slične manifestacije najbolja promocija sporta i mladiih i uspješnih ljudi.

 

Dopredsjednik Organizacinog odbora i načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo rekao je kako je ova općina poduzela sve da Manifestacija prođe na najbolji mogući način.

Zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSBK, domaćinu Općini Novi Travnik i svim spopnzorima izazio je predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović.

Organizacioni odbor podržao je i odluke Ocjenjivačkog žirija,a nagrad i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima bit će uručene na svečanosti koja će se održati 23.02.2018. godine u Domu kulture i Novom Travniku sa početkom u 18 sati uz prigodan muzički program.

Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2017. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB. Generalni sponzor je sportski brend No.1, zlatni sponzor je Općina Novi Travnik, srebrni sponzori su Bingo d.o.o., Flash team Gornji Vakuf/Uskoplje, a bronzani Tiskara Humac, Gornji Vakuf/Uskoplje,  BSI   Jajce;  Dom projekt –  Travnik,  Ecotok Travnik,  KSC  Bugojno , ORŠK  Novi Travnik, d store – Centar tehnike,  Croatia – Osiguranje.