Tarik Šečić novi predsjednik Općinskog odbora SBB Travnik

 

U Travniku je završena realizacija provođenja unutarstranačkih izbora SBB BiH Fahrudin Radončić, za općinski odbor. Trideset i jedan prisutni delegat Općinskog odbora birao je predsjednika Općinskog odbora SBB BiH Travnik i kandidate za Kantonalni odbor SBB BiH Srednjobosanskog kantona. Tako je za predsjednika OO SBB BiH Travnik izabran profesor Tarik Šečić, jedan iz plejade mlađih i ambicioznih političara koji je zadobio povjerenje delegata. Šečić je rođen 1983. godine u Travniku, a Fakultet sporta i tjelesnog odgoja završio je na Univerzitetu u Sarajevu.

Nakon toga magistrirao je na Edukacijskom fakultetu u Travniku i stekao zvanje Magistra kineziologije. Kao profesor sporta i tjelesnog odgoja radio je u više osnovnih i srednjih škola u Travniku, a danas je uposlen u osnovnim školama „Dolac“ i „Vitovlje“. Autor je više naučnih i stručnih radova iz oblasti kineziologije na međunarodnim simpozijima. Dugogodišnji je instruktor skijanja u skijaškom klubu „Ski team Vlašić“ i nositelj međunarodne licence za učitelje skijanja ISIA.

 

 

Jedan je od osnivača i predsjednik sportskog kluba i škole sporta za najmlađe „Olimpija“ Travnik, koja okuplja veliki broj mališana najmlađeg predškolskog i školskog uzrasta i pomaže im da se od najranijeg doba bave fizičkom aktivnošću i zdravim životom. Oženjen i otac jednog djeteta. Šećić se zahvalio odboru na ukazanom povjerenju i pozvao sve članove SBB-a da zajedno maksimalnim angažmanom rade na stvaranju boljih uslova života na području općine Travnik.

 

(OO SBB Travnik)