U Travniku održana „Trka za Evropu“

 

U organizaciji Evropskog pokreta u BiH i  Univerziteta u Travniku   je danas na stadionu travničke Kasarne održana „Trka za Evropu“. Nastupili su srednjoškolci i studenti. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Senida Saldum, ispred Marinele Lovrić, Hajrije Ramić i Larise Srkalović. U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao Aladin Talić, ispred Esada Smailovića, Haruna Kestena i Adija Mujčića.  Organizatori su za najuspješnije uz diplome osigurali i robno-novčane čekove.

U sklopu manifestacije „Dani i mjeseci Evrope“ koju je u proteklom periodu u Travniku organizovao Evropski pokret u BiH upriličeno  je niz manifestacija. Pored današnje  utrke upiličena je i prezentacija Nacionalnog parka „Una“, te susret sa predstavnicima Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona kako bi se upostavila saradnja i u ovoj oblasti. Nacionalni park „Una“ predstavio je direktor, Amarildo Mulić.  U Travniku je uspostavljen i Forum za poslovno lobiranje.

Kako je najavio predsjednik EP u BiH, Predrag Praštalo Poslovni forum bit će održan polovinom decembra u Sarajevu, a naredne godine centralna manifestacija u povodu obilježavanja Dana Evrope održat će se u Banja Luci.