Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Bugojnu

U četvrtak, 27.09.2018. godine u jutarnjim satima u policijsku stanicu Bugojno prijavljena su dva slučaja sa smrtnim posljedicama. U 08,20 sati u ulici Kovačuša, općina Bugojno, prijavljen je požar na porodičnoj kući, u kojoj su prilikom gašenja požara pronađena dva beživotna muška tijela, mlađe starosne dobi, D.D. (24) i M.M. (23).

 

 

U drugom dijelu grada, u porodičnoj kući u ulici Jaklić u 10,30 sati prijavljen je pronalazak beživotnog tijela starije ženske osobe A.K. (75), za koju se sumnja da je ubijena.

 

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika PU i PS Bugojno, te Sektora kriminalističke policije, zbog dovođenja u vezu sa ovim krivičnim djelima priveden je N.M. i nad njim se provodi kriminalistička obrada.

 

-Tokom dosadašnje istrage pronađeni su određeni tragovi i predmeti koji sa visokim stepenom izvjesnosti ukazuju na moguću vezu osumnjičenog sa navedenim krivičnim djelima. Također, identifikovana je i privedena osoba za koju se sumnja da je pomogla izvršiocu nakon izvršenja ovih krivičnih djela.- saopćeno je iz MUP-a SBK.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Travnik nastavljaju se poduzimati zakonske mjere i radnje na dokumentovanju i dokazivanju navedenih krivičnih djela, nakon čega će osumnjičeni biti predati tužilaštvu na dalje postupanje.