Anela Križanac nakon projekcije filma na SFF: Veliko je to za mene i moju skromnu filmsku ekipu!

Na Sarajevo Film Festival-u (SFF), najvećoj regionalnoj filmskoj smotri juče je predstavljen dokumentarni film Travničanke Anele Križanac pod naslovom  “Bit ćete mi svjedoci”.

 

 

-Jučer je moj film dodirnuo komadić svjetskog filmskog etere. Veliko je to za mene i moju skromnu filmsku ekipu. Ne zanosim se time da imam veliki i fantastičan film, ali sam sigurna da pronosimo jednu pozitivnu i lijepu priču o mladim ljudima u našoj Domovini. Velika mi je čast bila nositi ime svoga grada Travnika na jedan tako veliki festival. Ushićena sam još uvijek!-

 

Produkacija dokumentarnog filma  “Bit ćete mi svjedoci” započela je u proljeće 2018. godine Snimao se na više od 20 lokacija – od Kiseljaka, preko Tuzle sve do Rame. Premijeru je doživio sredinom juna u Sarajevu. Scenarij i režiju filma potpisuje Anela Križanac kojoj je ovo prvi film. Snimatelj je Igor Lovrinović, a producent Domagoj Šimić. Svoju svjetsku premijeru ovaj dokumentarni film doživio je  danas na jubilarnom 25. SFF-u  u Programu BiH filma.