Centralna BosnaInfo

Bugarska ambasadorica posjetila Općinu Travnik i Srednjobosanski kanton

Ambsadorica Bugarske u BiH, Avgustina Tzvetkova – Karabaševa posjetila je danas Travnik i Srednjobosanski kanton. Tokom posjete ona je razgovarala sa članovima Vlade SBK, privrednicima iz SBK te sa načelnikom općine Travnik, Admirom Hadžiemrićem. Nakon toga posjetila je i Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku i manifestaciju „Olimpic day“.

 

 

-Tokom našeg predsjedavanja EU uspjeli smo ponovo vratiti BiH na mapu Evropske Unije i nadam se da ćemo nastaviti i dalje podržavati BiH na ovom putu. Ova regija je veoma značajna za Evropsku Unije i naša budućnost je zajednička budućnost i trebamo raditi zajedno. – kazala je ambasadorica Republike Bugarske u BiH, Avgustina Tzvetkova – Karabaševa.

 

Predsjednik Evropskog pokreta BiH, Predrag Praštalo istaknuo je kako je Bugarska bila najznačjniji partner Hrvatske prilikom ulaska u Evropsku Uniju, te da BiH ima čast i privilegiju da ima partnbera kao što je Bugarska.

Ambasadorica je istaknula kako već postoji saradnja  sa srednjobosanskim općinama Kreševo, Kiseljak, Fojnica i Novi Travnik.