Scena

„Crvena jabuka“ održala koncert u Travniku

 

Grupa „Crvena jabuka“ održala je sinoć koncert u sali Centra za kulturu u Travniku. U ispunjenoj sali našle su se zajedno razne generacije obožavalaca ovog izvorno sarajevskog benda koji je danas prepoznatljiv samo po vokalnom solisti Draženu Žeriću.

Nakon 30 godina velike muzičke  karijere “Crvena jabuka” je odlučila proslaviti rođendan uz svoje vjerne obožavatelje koncertnom  turnejom, naziva “Tamo gdje ljubav počinje”. U sklopu ove turneje “Crvena jabuka” održala je i tri koncerta u srednjoj Bosni.

Nakon Jajca i Bugojna i travnička publika zapjevala je zajedno sa popularnim Žerom velike hitove, „Tamo gdje ljubav počinje“, Bježi kišo s prozora“, „Nekako s proljeća“ i brojne druge.

Grupu “Crvena jabuka” 1985. godine osnovali su Dražen Ričl (vokal, gitara) i Zlatko Arslanagić (gitara).  Pridružili su im se Dražen Žerić (klavijature), Aljoša Buha (basist) i Darko Jelčić (bubnjar).

Svoj prvi album pod nazivom “Crvena jabuka”, sa hitovima “Bježi kišo s prozora”, “Dirlija” i “Sa tvojih usana”, bend izdaje 1986. godine.  Autori svih pjesama na albumu su Dražen Ričl i Zlatko Arslanagić.