Kult ART

Da li organizacija PS “MAYA” nakon 25 godina gasi svoje postojanje?

Organizacija “PS “MAYA”- Educational Center čije su djelovanje, uspjesi i dostignuća poznata kako u Srednjebosanskom kantonu, tako i šire obilježila je mnoge živote pozitivnim utjecajem na djecu i mlade.

 

 

Naredne godine bi trebalo da proslavljaju 25 godina svog postojanja. Kroz plesnu umjetnost afirimisali su Travnik, ali i Bugojno, Vitez, Novi Travnik, te ostvarili mnoge uspješne međunarodne saradnje. Proširili su svoje djelovanje na neformalno obrazovanje djece i mladih, te kreirali uspješnu mrežu projektnog menadžmenta.

Doveli su mnoge EU priče u Travnik. Nezaobilazan su ukras mnogih sportskih, kulturnih i drugih dešavanja, te jedna od svijetlih tački u SB kantonu koja okuplja i odgaja veliki broj djece.

Nakon nedavnog završetka sezone 2021/2022. god., iz određenih provjerenih izvora saznali smo da postoji mogućnost gašenja ove organizacije i kompletnog sistema.

Koji su razlozi i šta se dešava pokušali smo saznati kontaktirajući generalnu menadžericu PS “MAYA”- Educational Center dr.sc. Maju Đurić koja nam je rekla da sada nije spremna davati nikakve izjave.

Iz ranijih saznanja znamo da su se borili za organizaciju od značaja za grad, međutim to im tada nije uspijevalo.