Scena

Dan 3. Festivala za djecu: Veliko interesovanje za sadržaje festivala!

Velika sala Centra za kulturu općine Travnik, danas je premašila svoje kapacitete kada je u pitanju festival za djecu: “Ogledalo svijeta u očima djeteta”. Jednostavno nije mogla primiti svu zainteresiranu publiku.

 

 

– Sa jedne strane, sretni smo zbog toga jer to govori o značaju i važnosti edukacije mladih naraštaja i interesovanja za naš festival, a sa druge tužni smo što svi mališani nisu mogli biti dio ove priče. No, to pred nas stavlja važan zadatak da nastavimo ovim kontinuitetom, te svakako uči i publiku da na vrijeme rezervišu svoje mjesto. – poručuju iz Centra za kulturu.

U današnjem repertuaru, predstavili su se Pozorište lutaka iz Mostara sa predstavom “Zlatokosa” u režiji Jelene Đorđević. U predstavi su igrali glumci: Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Ali Kamer Aksoy, Lejla Pajić.

Isti dan, u maloj sali Centra za kulturu općine Travnik, održana je radionica novinarstva koji je vodila novinarka Nađa Riđić. Radionica, prilagođena učenicima osnovnih škola, predstavlja važan segment razumijevanja digitalnog okruženja u kojem žive i valorizovanju informacija koje su im dostupne u njihovom odrastanju.

Napominjemo, festival traje do nedjelje, 20.11.2022. godine i svi njegovi sadržaji za djecu su besplatni.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript