Politika

Danijela Lovrić: Osobni interes ispred morala, etike i ljudskosti

Iskreno se nadajući da će današnja sjednica OV Travnik pokazati tračak solidarnosti, suosjećanja, nade i razumijevanja shodno vremenu pandemije u kome se nalazimo, te da se bar danas neće gledati osobni interes ponovno sam razuvjerena. U politici sve ima svoje vrijeme i svoje mjesto, a danas sigurno nije bilo potrebe za usvajanje povećanja vijećničkog paušala.

 

S druge strane razočaravajuće je slušati cjelodnevnu prozivku po medijima o istoj temi, a znajući da ste upravo vi (koji niste izašli na izbore ili koji ste smatrali da vaš glas nije bitan) osigurali ovim vijećnicima još jedan mandat u Vijeću.

Prateći medije ovih dana na top ljestvici je uzdizanje u nebesa načelnika Općine N.Travnik, o smanjenju plaća općinskim službama, bez da se itko zapitao koliki je to zapravo postotak.

Nitko se nije zapitao zbog čega plaćamo zdravstvene premije, ako su nam zbog pandemije ograničene zdravstvene usluge. Smanjen je broj recepata za lijekove s esencijalne liste.  O apsurdnim mjerama da i ne govorim, donošenju odluka “protiv ugostitelja” bez da se njih pitalo za stav i moguće zajedničko nalaženje rješenja, o  zatvaranju teretana-koje pomažu i formiraju temelj zdravog života i brojni primjeri u nedogled. O tome šutimo, i čekamo!

Tko je osobe koje nam kreiraju svakodnevicu postavio na njihova mjesta! Pa, svi mi zajedno, na izborima!!! Jeste li sada svjesni koliko je vaš glas bio bitan! Kada samo vas molili da pazite i savjesno birate za koga ćete glasati. Očigledno je u vašim očima neznatno to što je danas nas 9 vijećnika/ca glasalo protiv povećanja paušala. Ne može don Quijote sam protiv vjetrenjača.

Postavlja se pitanje da li se covid situacija koristi za političko prepucavanje dok se u pozadini odigrava drugi scenarij. Što nam slijedi?  Kad’ se mislimo pokrenuti?

Sve u svemu, ključno pitanje je , Gdje je nestao čovjek?

 

(Danijela Lovrić)