Politika

Dobar rad općinske organizacije HDZ BiH Busovača važan je za Hrvate Središnje Bosne

 

Busovača je deseta u nizu općina koje je posjetilo predsjedništvo ŽO HDZ BIH ŽSB, predvođeno predsjednikom Radojom Vidovićem u pratnji stranačkih ministara i dužnosnika sa svih razina vlasti, a kojima je domaćin bila Mirjana Plavčić, predsjednica općinske organizacije HDZ-a BIH.

Na sastanku se otvorio cijeli niz tema i pitanja o kojima su stranački dužnosnici razgovarali sa stranačkim kolegama iz općinske organizacije u Busovači.

„Vjerujem da će nam županijski odbor, kao i naši dužnosnici s viših razina biti od velike pomoći u stvaranju još kvalitetnijeg političkog ozračja, kao i rješavanja određenih političkih, ali i pitanja važnih za život svakog stanovnika Busovače. Prije svega se to odnosi na jako loše stanje u Domu zdravlja Busovača uslijed lošeg rukovođenja, zatim putnu infrastrukturu značajnu za Busovaču i regiju, pitanje izdavanja koncesija, korištenje potencijala vojarne Draga“, kazala je između ostalog u svom izlaganju Mirjana Plavčić, predsjednica Općinskog odbora HDZ BIH Busovača.

 

 

Predsjednik Vidović osvrnuo se na stanje u Središnjoj Bosni te izrazio zadovoljstvo funkcioniranjem Sabora i Vlade ŽSB, naglasivši kako se ipak u potpunosti ne može biti zadovoljno političkim ozračjem i na lokalnoj razini, posebice po pitanju rješavanja problematike vezane za Dom zdravlja.

„Mi ćemo u narednom razdoblju nastojati prepoznati interese svake od općina ponaosob, pa tako i Busovače. Cilj naših posjeta je uočiti specifične potrebe naših sredina, tako da ćemo svakako voditi računa i o iskazanim potrebama za rješavanjem infrastrukturnih problema koji su ovdje navedeni, ali i o poboljšanju političkog ozračja u razgovorima s legitimnim političkim predstavnicima“, kazao je Radoje Vidović, predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB.

Domaćine su pozdravili i informirali ih o stanju na višim razinama vlasti Zdenka Džambas i Boris Marjanović te u ulozi gosta, ali i domaćina Marinko Čavara, koji je uz komentar političkog trenutka izrazio i svoje zadovoljstvo funkcioniranjem općinske organizacije, posebno istaknuvši kvalitetan rad Mladeži i Zajednice žena HDZ-a BIH Kraljica Katarina Kosača u Busovači.