Izbori

Dr. Denis Bećirović posjetio uspješnu kompaniju Berubis Yachts u Vitezu

Dr. Denis Bećirović , kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je posjetio Vitez, gdje je posjetio firmu Derubis Yachts koja proizvodi vrhunska plovila za međunarodno tržište iz cijelog svijeta.

 

 

U razgovoru sa direktoricom preduzeća, Lejlom Kraljević, dr. Bećirović je izjavio:

-Preduzeća poput ovoga pokazuju da je u Bosni i Hercegovini uvijek bilo sposobnih, vještih i pametnih ljudi kojim se možemo ponositi i koji mogu i trebaju biti motor razvoja naše domovine. Uspješne priče poput Derubis Yachts pokazuju da za nadahnuće i inovacije čak ne trebamo gledati mimo naših granica. Ovaj impresivni poduzetnički pothvat pokazuje da budućnost živi u našim poduzetnim mladim ljudima, a ne u robotima. – rekao je Bećirović i dodao:

– Kao i mnoga druga mjesta, Vitez pokazuje da u svakom kutku Bosne i Hercegovine postoji potencijal, postoje biseri koje nekada treba otkriti, a nekima samo omogućiti da zasjaju punim sjajem. Posao države i državnika je da se bore za osiguranje tržišta i promocije za poslovne projekte poput ovoga kojem svjedočimo u Vitezu. Posao državnika nije da se ponašaju kao da se svijet vrti oko njih samih, niti im je posao da destabiliziraju društvene prilike uobičajenim, koordiniranim predizbornim svađama i sukobima. – kazo je je dr. Bećirović.

Zukan Helez: Obećavam da ću svoju borbu za državu BiH pojačati za njene institucije

Zaključuje da je teško očekivati od vlasti kojoj diplomatska mreža, jedno od najuglednijih i najvažnijih polja političkog djelovanja, služi kao deponija za kompromitovane kadrove, srodnike i uske interesne krugove.

-Od takve diplomatije ni država ni poduzetnici ne trebaju očekivati puno. To stanje ćemo promijeniti nakon oktobarskih izbora, kada će država imati državničku diplomatsku mrežu, a umišljeni plemići će ostati bez svoje privatno-stranačke mreže. –  zaključio je Bećirović.