Travnik danas

Drage Travničanke i Travničani, sretan nam 21.mart-Dan općine Travnik!

Organizacioni odbor manifestacije i Admir Hadžiemrić – Načelnik općine Travnik svim građanima čestitaju ovaj značajan datum za općinu Travnik i njene građane.

 

-21. mart/ožujak – Dan općine Travnik je dan kada zajedno sa brojnim učesnicima, institucijama i udruženjima ponosno i gordo slavimo rođendan grada koji baštini raskošnu viševjekovnu kulturno-historisjku tradiciju. Iako smo ove godine pripremili niz svečanih, kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH i svijetu, nismo u prilici ih realizirati u planiranom terminu.

 

Sada je najbitnije zdravlje naših građana, stoga, i ovim putem apelujemo na sve vas, da poštujete i strogo se pridržavate uputa nadležnih institucija, jer samo tako možemo zaštiti sebe i svoje najmilije.

 

-U nadi da ćemo što prije prevazići poteškoće i sa željom da se u skorije vrijeme vratimo svakodnevnim aktivnostima, svim Travničankama i Travničanima želimo sretan 21.mart/ožujak – Dan općineTravnik”.

  1. godine donesena je odluka da se 21.mart/ožujak obilježava kao zvanični „Dan općine Travnik“ s obrazloženjem da se za taj dan vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika.

 

Ovim povodom, Vokalni sastav “Lašvanske dive” premijerno su prezentirale prvu autorsku pjesmu posvećenu rodnom gradu, koja je nastala u saradnji sa Hrvatski kulturni centar Nova Bila . „Travniče, moja ljubavi“, naziv je pjesme za koju je tekst i muziku napisala Marijana Dujmušić, vokalne dionice aranžirao Josip Popović, a autor aranžmana Josip Vukoja – Joco, trebala je biti predstavljena u okviru manifestacije, ali su Dive ipak poželjele svome gradu čestitati rođendan i u novonastalim okolnostima.

 

Travnik će biti, a sve drugo će proći: Travnik večeras šalje jedinstvenu poruku u borbi protiv koronavirusa

 

VJ Asp THE GreAt će večeras uz tehničku podršku J.U. Centar za kulturu općine Travnik na zgradi Općine Travnik prezentirati video mapping koji će pored čestitke za Dan općine Travnik, sadržavati i poruke podrške građanima Travnika, BiH, ali i cijelog svijeta pogođenim koronavrusom.

 

-U ovim teškim okolnostima ipak nije sve otkazano, Travnik će biti, a sve ostalo će proći, a upravo to su potvrdile i Dive, koje su za ovu godinu pripremile poseban rođendanski poklon Travniku i njegovim građanima, a večeras također želimo iz Travnika poslati jedinstvenu poruku podrške, kao i ukazati na neophodno pridržavanje svih propisanih mjera i preporuka nadležnih organa.

 

Ostajte kući, zaštitite sebe i svoje najmilije!