Hronika

Dražen T. dovozio „ekstazi“ iz Njemačke i prodavao u Kiseljaku

 

Dvadesetjednogodišnji Dražen T. iz Kiseljaka uhapšen je na cesti pored džamije na samom ulazu u Kiseljak. Akcija policije izazvala je i pažnju građana, s obzirom da se sve dešavalo tokom dana u samom gradu, a osumnjičenog su priveli istražitelji u civilu.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su po naredbi Općinskog suda Kiseljak, su zaustavili i izvršili pretres vozila „Ford-Fiesta“, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Dražen T. (21) iz Kiseljaka, a za kojeg  su ranije prikupljena saznanja da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

droga Kiseljak1

Prilikom pretresa vozila pronađeno je ukupno 79 tableta za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga „ekstazi“, a osoba Dražen T. (21) je  lišen slobode i u toku je  kriminalistička obrada nad njim. Po završetku kriminalističke obrade protiv njega  će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik. Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na blizu 2.000 KM. Prema do sada prikupljenim saznanjima, droga je nabavljena u Njemačkoj  i dalje preprodavana u BiH po znatno višim cijenama.