IzboriPolitika

Elvedin Kanafija kandidat SBB za načelnika općine Travnik, a Samir Zuparević nosilac liste

Općinski odbor SBB BiH Travnik obznanio je da će na Lokalnim izborima, koji će se održati u novembru 2020. godine, kandidovati dva eminentna, ugledna Travničanina i to za načelnika općine Travnik,  Elvedina Kanafiju i nosioca liste za Općinsko vijeće Travnik, Samira Zuparevića.

 

Elvedin Kanafija (54) po zanimanju diplomirani inžinjer elektrotehnike. Oženjen, otac dvoje djece.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri od 29 godina obavljao je brojne odgovorne dužnosti radeći poslove inžinjera, profesora u Srednjoj tehničkoj školi Travnik, direktora Regionalne direkcije BH Telecoma Travnik, direktora Direkcije za razvoj poslovanja i direktora Direkcije za prodaju, promociju i podršku BH Telecoma Sarajevo. Cijelo vrijeme agresije na BiH bio je aktivni učesnik u odbrani Republike BiH. Bio je i aktivni takmičar u šahovskom klubu Travnik, glumac u Amaterskom pozorištu Travnik, te predsjednik upravnog odbora Bosanskog kulturnog centra u Travniku.

 

Samir Zuparević, (50)  po zanimanju doktor pravnih nauka. Otac dvoje djece. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1998.godine, a zvanje magistra pravnih nauka stekao 2005.godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Zvanje doktora pravnih nauka stekao je 2009.godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici na temu: “Jamstvo zabrane diskrimnacije u evropskom sistemu zaštite ljudskih prava.”

U svojoj univerzitetskoj karijeri, 14 godina je radio kao profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, IU Philp Noel Baker u Sarajevu i Sveučilištu/Univerzitetu Vitez.

Objavio je četiri knjige, te brojne naučne i stručne radove, a učestvovao je i na brojnim naučnim konferencijama u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Radio je kao predavač na usavršavanju državnih službenika od strane Direkcije za EU integracije BiH i Agencije za državnu službu FBiH. Pravosudni ispit položio 2014.godine u Sarajevu. Zaposlen u BH Pošti u kojoj već 26 godina obavlja razne odgovorne poslove i dužnosti.

-Pozivamo vas da svojim glasom podržite naše kandidate u borbi za bolji život, te za modernu i prosperitetnu Općinu Travnik. – saopćili su iz OO SBB Travnik.

 

(KO SBB SBK)