Elvedin Mušanović, kandidat SDA : Ostajem da završimo započete aktivnosti

Elvedin Mušanović, kandidat je SDA na Općim izborima 2018. godine i nalazi se pod rednim brojem 10 liste za Skupštinu SBK.

 

 

Kroz dugogodišnji angažman u politici Mušanović je obnašao nekoliko funkcija te zahvaljujući tome se konstantno borio za bolji status svih kategorijad ruštva. Kao zastupnik u Skupštini SBK, uputio je niz inicijativa koje su vodile ka rješavanju problema u oblasti zdravstva, obrazovanja, privrede, turizma, te drugih oblasti .

“Kao i do sada, i u narednom mandatu želim biti glas naroda u Skupštini SBK. Svakako će akcenat biti na započetim aktivnostima u mandatu 2014.-2018. a to su, između ostalog, Zakon o turizmu, Zakon o Pedagoškom zavodu, Zakon o poticajima u poljoprivredi, Zakon o osnovnoj i srednjojškoli… Također, započeti process preuzimanja osnivačkih prava nad bolnicama u Kantonu i poboljšanje primarne i zdravstvene zaštite za naše stanovnike, biti će u fokusu interesovanja. Ipak, prepoznavanje potreba obrazovnih institucija kroz kantonalni budžet biće u vrhu liste prioriteta”, kazao je Mušanović.

 

 

Da je čovjek koji stoji iza svojih riječi govori i veliki broj pitanja i inicijativa upućenih, i ono najvažnije – realiziranih inicijativa u aktuelnom mandatu, kao što je sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje za bračne parove koji imaju problem sa sterilitetom, usklađivanje broja časova maternjeg jezika u srednjim tehničkim i srodnim školama koje djeluju na području SBK, isticanje potrebe za radom patronažne sestre u svim Domovima zdravlja u SBK itd.

Mušanović ističe da će osnovni cilj u nastavku njegovog uspješnog političkog rada biti stvaranje zdravijeg društveno-političkog ambijenta za boljii prosperitetniji život ne samo mladih ljudi, već šireg društvenog okruženja u obrazovanju, zdravstvu, privredi…

Elvedin Mušanović rođen je 1980. godine, po zanimanju magistar elektrotehničkih nauka. Živi u Kiseljaku, oženjen je i otac petogodišnje kćerke.

Do sada je obnašao niz funkcija u politici, bio je predsjednik KO Asocijacije mladih SDA SBK, član je IO SDA SBK, potpredsjednik OO SDA Kiseljak, i aktuelno šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini SBK.

“Izađite na izbore 7.oktobra, iskoristite svoje zakonsko pravo i sami odaberite ko će biti vaš glas u narednom mandatu. Odlučite se za broj 10, osigurajte sebi da zajedničkim snagama pravimo korake za još jaču, prosperitetniju i stabilniju BiH” poruka je Elvedina Mušanovića, SDA kandidata pod rednim brojem 10 za Skupštinu SBK.