Izbori

Elvis Imočanin kandidat SDP za načelnika umjesto dr. Sifeta Mrkonje

Predsjedništvo Općinske organizacije SDP BiH Travnik, prije konačnog prijavljivanja kandidata u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK)  BiH, jednoglasno je donijelo odluku da se za poziciju načelnika Općine Travnik na Lokalnim izborima 2020. godine ponudi novi kandidat, mladi diplomirani ekonomista Elvis Imočanin.

 

Ova odluka Predsjedništva je donesena uzimajući u obzir važnost pozicije dr Sifeta Mrkonje kao jedinog dječjeg hirurga u Kantonalnoj bolnici Travnik. Naime, u doba masovnog odlaska medicinskog osoblja u države EU, doktor Mrkonja je odustao od kandidature za poziciju načelnika Općine Travnik, te odlučio da se nastavi baviti svojom liječničkom profesijom. Ovo je rezultat mnogobrojnih intervencija i komentara naših članova i simpatizera da je dr Sifet Mrkonja daleko potrebniji našem zdravstvenom sistemu u obavljanju svog humanog posla. U prilog tome govori i činjenica da dr Mrkonja, kroz cijeli svoj politički angažman kao član SDP BiH, nikada nije profesionalizirao svoj status zastupnika u Skupštini SBK/KSB, već je nastavio obavljati posao dječjeg hirurga u Kantonalnoj bolnici Travnik.

Elvis Imočanin rođen je u Jajcu 1986.godine, a od 1992. godine živi u Travniku. Po zanimanju je Bachelor ekonomije, trenutno nezaposlen i akutelni je potpredsjednik Općinske organizacije SDP BiH Travnik i član Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB.

Naše članove i simpatizere molimo da razumiju ovu odluku, te da svoje povjerenje na Lokalnim izborima u novembru daju našem mladom kandidatu Elvisu Imočaninu.