Scena

Enver Sujoldžić bio gost „Kluba neizlječivih Travničana“

Tradicionalno druženje u „Klubu neizlječivih Travničana“ i ove godine dio je manifestacije „Dani općine Travnik“, a gost ovogodišnjeg izdanja bio je kolekcionar, istraživač i autor knjiga o kulturno-historijskoj baštini Travnika, Enver Sujoldžić- Štrico.

 

Iako po zanimanju inženjer elektrotehnike Enver Sujoldžić je već decenijama aktivni sudionik kulturnog života Travnika. Autor je više knjiga među kojima su „Travničke sahat – kule“, „Džamije Travnika“ , Stari vodovodi i vodogradnje u Travniku.“ Član je redakcije časopisa „Divan“ kojeg izdaje Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Travnik, a značajan trag ostavio je i u filatelistici i kolekcionarstvu.

Sinoć je otkrio nove detalje o travničkim džamija, zašto je Travnik jedini grad sa dvije sahat-kule i koliko bilo vezirskih konaka u Travniku.

Klub neizlječivih Travničana” redovan je sadržaj manifestacije “Dani općine Travnik” već šest godina. Do sada je  ugostio naše poznate sugrađane koji su svojim radom i djelovanjem na najbolji način afirmisali svoj rodni Travnik. Bili su to:  Josip Pejaković, Besim Spahić, Miroslav Ćiro Blažević, Mile Filipović i prim.dr. Mirsada Granova.