InfoStudent Info

Farmaceutsko-zdravstveni fakultet Travnik promovisao dva stručna udžbenika

Večeras je na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Travniku održana promocija dva stručna udžbenika „Maksilofascijalna hirurgija – Hirurgija lica, vilica, glave i vrata“ i „ Stomatološko liječenje pacijenata sa narušenim zdravljem“.

 

Ova dva stručna udžbenika dio su izdavačke djelatnosti Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travaniku, naglasio je prof.dr. Mithat Asotić, osnivač ove visokoškolske ustanove i jedan od autora ovih knjiga.

-Za 10 godina postojanja Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku značajnu pažnju posvetili smo izdavačkoj djelatnosti kako bi našim studentima omogućili da što lakše dođu do stručne literature i do sada je objavljeno 15 knjiga iz bio-medicinske oblasti,a pored toga cijelo vrijeme objavljujemo i stručni časopis „Pharm-health“. – naglasio je prof. dr. Asotić.

O udžbenicima je na početku govorio prof. dr. Salahudin Dizdarević ugledni bosanskohercegovački hirurg. Nakon toga govorili su i doc.dr. Slobodan Stanić, doc.dr. Nenad Tanasković, dr. Aiša Rašiti, prof. dr. Faris Fočo, prof.dr. Ljubomir Todorović i prof.dr. Radoje Stevanović.