Zabava

Festival za djecu Futurea i ove godine obradovao najmlađe Travničane

Festival za djecu „Futurea“  gostovao je u Travniku i po treći puta obradovao najmlađe stanovnike ovog grada. U sportskoj dvorani na Piroti na stotine mališana svih uzrasata imalo je priliku da se zabavi uz brojne zanimljive sadržaje, od sportskih igara, preko zabavnih sadržaja do crtanja i ukrašavanja.

 

-Ovo je četvrti puta da naša organizacija i volonteri iz Holandije posjećuju BiH, a treći puta smo u Travniku. Vrijeme nam nije išlo na ruku zbog jake kiše, ali načelnik općine je brzo reagovao i ove godine smo u dvorani, za razliku od proteklih godina kada smo bili u centru grada. – kazali su nam organizatori.

Festival je otvorio načelnik općine Admir Hadžiemrić koji zahvalio dragim gostima iz Holandije što već tri puta gostuju u Traviniku i pozvao ih da i naredne godine budu gosti.

 

Organizator festivala je Fondacija „Out of area“ koja je godinama učestvovala u organizaciji Kid's Festa u Sarajevu. “Futurea” je putujući dječiji festival, koji obilazi  gradove u BiH, a najmlađim priređuje edukaciju, zabavu, razonodu i fizičku aktivost kroz crtanje, ples i zabavne igre, a tu su akrobatske i mađioničarske tačke na glavnoj pozornici.

Fondacija „Out Of Area“ iz Holandije, na području BiH djeluje 18 godina i realizuju preko 30 projekata.

Tokom ovog mjeseca festival Futurea je već posjetio Fojnicu i Travnik, a danas (28. maja) je  u Jajcu i sutra u Čapljini, gdje završava svoju ovogodišnju turneju po BiH.