BiznisPosao

FITovci Sveučilišta „VITEZ“ učvršćuju poziciju na IT tržištu

Imajući u vidu veliku potražnju IT stručnjaka bh-a firme se sve više odlučuju na stipendiranje mladih kako bi im omogućili zaposlenje nakon završetka studija. Stoga je i firma PROCASSA d.o.o. Jelah-Tešanj odlučila stipendirati dvoje studenata, koji će iduće četiri godine znanje iz informatičkih oblasti stjecati na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.

 

-Posljednjih pet godina niti jedan diplomant, magistrant ili doktorant FIT-a Sveučilišta „VITEZ“ nije bio na Zavodu za zapošljavanje, jer nakon redovite prakse, koju obavljaju u IT kompanijama, završetkom studija u istima ostaju i raditi. Također, nije rijedak slučaj da su dobili i angažman u inozemnim kompanijama, a mnogi već  rade kao freelanceri. Kada je riječ o stipendijama, monitoring usvojenog znanja provodit će kompanije koje stipendiraju studente, čiji prosjek ocjena mora biti iznad osam (8)“, izjavio je prodekan FIT-a, prof.dr. Hadžib Salkić.

Dodao je kako FIT  Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, sa svakom novom generacijom diplomiranih studenata, učvršćuje svoju poziciju na domaćem IT tržištu.

-Prema najavama, u idućem razdoblju dobit ćemo novih petero stipendista softverskih kompanija IT Solutions iz Travnika i ATIA iz Sarajeva“, poručio je prof.dr. Hadžib Salkić, naglasivši kako je to „rezultat kvalitetnih nastavnih planova i programa te velikog angažmana profesora, asistenata i stručnjaka iz prakse,  na temelju čega se realizira uspješna studentska praksa u IT kompanijama.