Formiranje Povjereništva PDA izazvalo „političku buru“ u Travniku

U Travniku je u juče  formirano Povjereništvo Kantonalnog odbora Pokreta demokratske akcije (PDA) Srednjobosanskog kantona za čijeg je predsjednika imenovan Ramo Davran iz Travnika. Saopćenje koje je nakon toga objavljeno i u kojem stoji da je nosilac kantonalne liste ove stranke dr. Mirsad Peco izazvalo je malu “političku buru” u Travniku.

 

– Ovom prilikom odlučeno je da će nosilac liste u ime PDA za ovaj kanton biti ugledni ljekar, dr Mirsad Peco, inače šef odjela medicine rada u travničkom Domu zdravlja. Peco je bio i borac Armije RBiH, te je bio uz svoj narod za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je na zvaničnoj web stranici ove stranke.

Imenovani i delegacija u sastavu Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, Safer Demirović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zatim Elzina Pirić, poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Emin Haračić, predsjednik Povjereništva KO PDA Zeničko-dobojskog kantona, razgovarali su o programskim ciljevima i djelovanjima u narednom periodu ove političke partije, stoji saopćenju PDA.

Međutim, dan nakon saopćenja na nekoliko portala oglasio se i dr. Mirsad Peco.

-Ostajem vjeran svojoj stranci, a to je SDA! U neformalnom ragovoru sa mojim dugogodišnjim prijateljom Mirsadom Kukićem pogrešno je interpretirana i zloupotrijebljena kompletna priča, kazao je dr. Peco.

Dr. Mirsad Peco je trenutno potpredsjednik OO SDA Travnik, predsjednik KO SDA Travnik, te drugi na listi za Parlament FBiH, kandidovan ispred SDA SBK.