Biznis

Furnir iz Tvornice „Palavra“ u Novoj Biloj na tržištima širom svijeta

Tvornica  furnira “PALAVRA” d.o.o. Nova Bila renomirani je proizvođač rezanog, ljuštenog i spojenog furnira. Posjeduje najsuvremeniju  tehnologiju za proizvodnju furnira, a proizvodni proces  je u potpunosti automatiziran.

Primarna djelatnost je proizvodnja ljuštenog i sječenog furnira, a pored toga, proizvode i elemente za namještaj i rezanu građu.

Poduzeće je opremljeno sopstvenom pilanom, dva pogona za proizvodnju furnira, bazenima za parenje sirovine, sušarama i računalima za kontrolu kvalitete i dimenzija furnira.

Proizvodnja je uglavnom namjenjena za inozemno tržište i proizvodi ove tvornice odlaze na tržišta  Hrvatska , Slovenije, Turske, Italije, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Bugarske i Španije.

-U Španiji u Valensiji imamo skladište. U toku ove godine planiramo početi radove na izgradnji pogona u Petrinji u Republici Hrvatskoj. Ovdje ispred naših proizvodnih pogona u Novoj Biloj , pored magistralnog puta M-5 Vitez – Travnik otvorili smo maloprodajni objekat, kako bi naši proizvodi bili što dostupniji. – ističe Ana Peša, direktorica Tvornice furnira „Palavra“ d.o.o.

ana_pesa2

Proizvodi iz Nove  Bile odlaze i na daleka tržišta i stižu do Sjedinjenih Država,  Sjeverne Afrike u Maroko, ali i na Bliski istok u Izrael i zemlje Zaliva, Ujedinjene Arapske Emirate. Može se zaključiti da ova firma spada u sam vrh BiH izvoznika.

-Cilj nam je održati postojeći kvalitet proizvoda i kupce.Zbog toga i idemo u investiciju i otvaranje novog pogona u Petrinji. – naglašava direktorica Ana Peša.

palavra_proizvodnja

Tvornica furnira „Palavra“ d.o.o. u Novoj Biloj kod Travnika  zapošljava 112 radnika i ima godišnju proizvodnju od 8 miliona kvadratnih metara furnira. Garancija kvaliteta su certifikati ISO 9001:2008 i FSC.

(Bh.biznis/Dnevni avaz)