Hadžiemrić: Željko Komšić je građanin Travnika!

Nakon što su mediji objavili pismo koje su potpisali pojedini načelnici i predsjedavajući općinskih vijeća iz Srednjobosanskog kantona, kadrovi HDZ BiH, u kojem se tvrdi da je Željko Komšić nepoželjan u ovom Kantonu, reagovali su načelnici općina čiji su predsjedavajući općinskih vijeća potpisali ovo pismo.

 

 

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić kaže da je vidio ove navode na portalima, ali da ne može tvrditi da li je neko od navedenih potpisao ovo pismo.

-Ne znam da li je to potpisan dokument ili nešto drugo. Postoji neka vijest u kojoj se navode imena i to je to. Ovakve stvari su apsolutno privatni stav, a ne stvar zvaničnih institucija. Mi ćemo poštovati sve legalno izabrane predstavnike na svim nivoima”, zaključio je Hadžiemrić, naglašavajući kako je Željko Komšić građanin Travnika.

 

 

Edin Hozan, načelnik Općine Jajce smatra da su ovakvim izjavama pojedini zloupotrijebili svoje pozicije.

-Niko nema pravo da daje takve izjave koje vrlo loše zvuče na prvi pogled, iako suštinski ne mogu imati nikakvu težinu. Mislim da nije trebalo doći do toga, a ja kao načelnik sam legalista i bilo koji član Predsjedništva BiH koji dođe u našu lokalnu zajednicu u toj ulozi bit će primljen”, govori Hozan.

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić smatra da su ovakve izjave stvar pojedinca, te da ne može niko u ime Vijeća ili Općine samostalno istupati.

-To je privatna stvar, a ne stav Općine ili Vijeća, najkraće rečeno”, izjavio je Ajkunić.

 

Svaki član Predsjedništva BiH je dobrodošao i u Općinu Uskoplje – Gornji Vakuf, poručuje Sead Čaušević, načelnik ove općine.