HDZ BiH: Za neradnu nedjelju, snažniji turizam i ugostiteljstvo u Travniku

Danas se u Travniku održala Javna rasprava na temu Odluke o radnom vremenu na području općine Travnik. Klub HDZ-a BiH – HSS Stjepana Radića na Nacrt navedene Odluke predložio je sljedeće:

 

 

– Produženje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata na području općine Travnik u zimskoj turističkoj sezoni, u periodu od 1.12. 2022. – 28.2. 2023. godine do 2 sata ujutro,

– Produženje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata na području općine Travnik u ljetnoj turističkoj sezoni, u periodu od 1.6. – 1.9. 2023. godine, do 2 sata ujutro,

– Uvođenje neradne nedjelje za sve djelatnosti na području općine Travnik kojima neće biti narušeno normalno funkcioniranje života (pekare, ljekarne, benzinske crpke i sl.)

 

-Naša je intencija dati potporu gospodarstvu, napose turizmu i ugostiteljstvu na području naše općine. Od iznimnog je značaja omogućiti produžen radu u periodu zimske i ljetne sezone. Također, poseban naglasak stavljamo na uvođenje neradne nedjelje, sve s ciljem rasterećenja samih radnika. U tom cilju mi smo danas dali ove prijedloge, a na istim ćemo ustrajati i prilikom usvajanja Odluke o radnom vremenu na području općine Travnik. –  kazao je danas na javnoj raspravi Mijo Baltić, potpredsjednik Kluba HDZ BiH – HSS Stjepana Radića u Općinskom vijeću Travnik.