HO „Dirhem“ započela akciju „Ramazanska solidarnost“

Humanitarna organizacija „Dirhem“ svakog ramazana organizira akciju pod nazivom „Ramazanska solidarnost“ putem koje se podjeli nekoliko stotina prehrambenih paketa širom BiH. Posebnost ovog ramazana je d su u HO „Dirhem“ već osigurali 1.000 prehrambenih paketa za 1.000 porodica.

 

-Počastvovanui smo velikom donacijom, velikog čovjeka koji želi ostati anoniman, a donirao je 52.500 KM za 37 tona hrane koju ćemo u narednim danima podijeliti potačima širom BiH, a prije svega u srednjoj Bosni i Bosanskoj Krajini. – kazao nam je Halil Islamović, koordinator Ho „Dirhem“ za srednju Bosnu.

 

Paketi će biti djeljeni od Žepča, Zenice, preko Viteza Travnika, Bugojna, Donjeg Vakufa, Jajca do gradova u Unsko-sanskom kantonu.

 

-Smatramo da je ovo velika pomoć za one najugroženije među nama i u njihovo ime se zahvaljujemo donatoru, moleći Uzvišenog Allaha da ga obilato nagradi. – ističe Islamović.

Iz HO „Dirhem“ navode kako su tokom krize izazvane pandemijom korona virusa izvršili podjelu nekoliko stotina prehrambenih paketa i ta akcija se nastavlja tokom ramazana, te očekuju da će do Ramaznskog bajrama podjeliti 2.000 paketa.