Centralna BosnaHumanost

HO „Dirhem“ započela akciju „Ramazanska solidarnost“

Humanitarna organizacija „Dirhem“ svakog ramazana organizira akciju pod nazivom „Ramazanska solidarnost“ putem koje se podjeli nekoliko stotina prehrambenih paketa širom BiH. Posebnost ovog ramazana je d su u HO „Dirhem“ već osigurali 1.000 prehrambenih paketa za 1.000 porodica.

 

-Počastvovanui smo velikom donacijom, velikog čovjeka koji želi ostati anoniman, a donirao je 52.500 KM za 37 tona hrane koju ćemo u narednim danima podijeliti potačima širom BiH, a prije svega u srednjoj Bosni i Bosanskoj Krajini. – kazao nam je Halil Islamović, koordinator Ho „Dirhem“ za srednju Bosnu.

 

Paketi će biti djeljeni od Žepča, Zenice, preko Viteza Travnika, Bugojna, Donjeg Vakufa, Jajca do gradova u Unsko-sanskom kantonu.

 

-Smatramo da je ovo velika pomoć za one najugroženije među nama i u njihovo ime se zahvaljujemo donatoru, moleći Uzvišenog Allaha da ga obilato nagradi. – ističe Islamović.

Iz HO „Dirhem“ navode kako su tokom krize izazvane pandemijom korona virusa izvršili podjelu nekoliko stotina prehrambenih paketa i ta akcija se nastavlja tokom ramazana, te očekuju da će do Ramaznskog bajrama podjeliti 2.000 paketa.