Inspekcijski nadzor i zabrana izdavanje urbanističkih dozvola za gradnju na Vlašiću!

U proteklih petnaestak dana inspekcijska služba Općine Travnik počela je da sankcionira bespravnu gradnju na Vlašiću, a načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović izdao je i zabranu izdavanja urbanističkih dozvola na općinskoj zemlji. Pored toga do sada izdate urbanističke saglasnosti bit će predmet provjere. Građane je pozvao da putem aplikacije za prijavu korupcije prijavljuju i slučajeve bespravne gradnje.

 

 

-Ja sam zabranio izdavanje urabanističkih saglasnosti za gradnju na općinskoj zemlji na Babanovcu dok se ne dovede u red ovo što je do sada urađeno na ovaj ili onaj način. Tom bespravnom javašluku, neredu i kriminalnim radnjama se mora stati u kraj! U tom kontekstu još jednom potenciram značaj aplikacije koju smo predstavili, a koja se odnosi na korupciju.  U svakom slučaju ta tolika bespravna gradnja bez možda i udjela službenika u općinskoj administraciji nije mogla ići tim smjerom i krajnje je vrijeme da se ta stvar nazove pravim imenom i da se ta aktivnost zaustavi. – kazao je načelnik Kenan Dautović usvom obračanju na zvaničnoj FB stranici.

Načelnik Dautović: Uvesti red na Vlašiću

S obzirom da Općina Travnik nema titulara na Vlašiću u nedavnom razgovoru sa ministrom obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK postignut je  dogovor da se zgrada osnovne škole na Babanovcu, koja se trenutno ne koristi, da na raspolaganje općini Travnik.

-Tu bi se smjestila ambulanta, tusristička zajednica, komunalni redari, inspektori koji su na terenu i da tu imam 24-časovno prisustvo kako bi mogli nastaviti da radimo. – kazao je načelnik Dautović.