Travnik

Izabrano najbolje idejno rješenje promotivog materijala manifestacije ‘Dani općine Travnik 2020“

Po isteku javnog poziva, članovi Organizacionog odbora za obilježavanje manifestacije “Dan općine Travnik 2020” na jučer održanoj sjednici izvršili su izbor najboljeg idejnog rješenja i vizuelnog identiteta kompletnog promotivnog materijala za potrebe obilježavanja ovogodišnje manifestacije.

 

U predviđenom roku, na adresu Organizacinog odbora manifestacije pristgla su četiri prijedloga, koji ujedno ispunjavaju, sve javnim pozivom propisane uslove, a od kojih je jednoglasnom odlukom kao najbolji izabran rad Nikole Franjića iz Nove Bile.

Glasnogovornica manifestacije i članica Organizacionog odbora, Aldijana Dizdar je kazala da odabrani rad najadekvatnije predstavlja simboliku 21. marta, zvaničnog Dana općine Travnik, dana za koji se vežu brojna značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika, te da je također odlučeno i da svi pristigli radovi budu nagrađeni.

-Za razliku od prethodnih, ove godine smo odlučili da svim našim sugrađanima, kao i građaninima iz cijele BiH pružimo priliku da učestvuju u kreiranju i osmišljavanju vizuelnog identiteta propagandnog materijala manifestacije i priželjkivali smo da ćemo više njih podstaknuti na učešće, ali nadamo se da ćemo u narednom periodu ipak imati puno veći odziv. Obzirom da smo predvidjeli novčani fond za prva tri mjesta, te jednoglasnom odlukom proglasili prvonagrađeni rad, donijeli smo odluku da i sve preostale učesnike nagradimo za trud i angažman.

„Dan općine Travnik” jedna je od najvećih i najorganizovanijih manifestacija jedne općine u BiH koja svake godine okuplja sve više učesnika s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života. Nakon prošlogodišnje manifestacije koju je obilježilo 110 raznovrsnih događaja u kojima je učestvovalo preko 3000 učesnika, ove godine planirano je da programske aktivnosti traju u periodu od 21.03. do 05.04.2020. godine, a koje će se realizirati na području cijele teritorije općine Travnik.

Ovom prilikom, Dizdar je podsjetila da je još uvijek u toku javni poziv parovima iz cijele BiH da u martu, ove godine budu dio svečane organizacije zajedničkog vjenčanja koje će biti upriličeno u jedinstvenom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad, u okviru manifestacije „Dan općine Travnik“.

-Za sve one parove koji su odlučili svoju ljubav ovjekovječiti u proljeće, ove godine, ovo je  idealna prilika koju mogu iskoristiti i na najatraktivnijem mjestu u Travniku uz brojne besplatne usluge i poklone, u društvu porodice  i prijatelja, uživati u jednom od najvažnijih dana u životu i vjenčanju koje će prepričavati, kazala je Dizdar.

Zainteresirani parovi potrebno je da se prijave najkasnije do početka marta, 2020. godine, pozivom na broj telefona 030 501 917 ili putem e-mail adrese sebina.karac@opcinatravnik.com.ba, kao i direktno u Centru za pružanje usluga građanima općine Travnik