Izbori

Izetbegović: SDA će braniti sve ono što je izboreno i izgrađeno u proteklom periodu!

U Centru za kulturu u Varešu održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

 

 

Govoreći o odnosu sa HDZ-om BiH, Izetbegović je kazao da se može razgovarati o zahtjevima te stranke po pitanju izmjena Ustava i Izbornog zakona, ali da se u obzir moraju uzeti i zahtjevi SDA. Jednako tako, dodao je, neće proći nametanje rješenja koja su u suprotnosti sa evropskim demokratskim standardima i presudama Evropskog suda za ljudska prava.

– Čuli ste šta je danas Milanović izjavljivao. Srbija i Hrvatska se naoružavaju. Imaju svoje igrače u BiH. Međutim, BiH je tvrđava. Dejtonski mirovni sporazum, ma kakve mi imali primjedbe na njega, je omogućio da BiH  funkcioniše u njenim granicama. Iz te je države mnogo lakše braniti BiH nego što je to bio slučaj 1992. godine – izjavio je Izetbegović govoreći o odnosima sa susjednim državama i prijetnjama BiH koje dolaze od ideologija i politika iz tih država.

SDA će, dodao je, braniti sve ono što je izboreno i izgrađeno u proteklom periodu, od države, kulture, vjere, identiteta i ostalih izborenih i reafirmisanih vrijednosti, a samo SDA, poručio je Izetbegović, posjeduje kapacitete da ih brani.

Kandidati SDA za Skupštinu Srednjobosanskog kantona