Izdvojeno

Još jedna uspješna humanitarna akcija Jasmine Fajkić

 

Jasmina Fajkić, humanitarka iz Travnika privela je kraju još jednu uspješnu akciju, a na svom fejsbuk profilu obavjestila je sve da je na račun Bolnice za plućne bolesti i TBC u Travniku uplatila više od 12 hiljada maraka za Opremanje Onkološkog odjela u ovoj zdravstvenoj ustanovi. To je ilustrovala i uplatnicom.

-Presretna sam i ponosna jer sam za ovaj odjel skupila 12.071,51 KM. Veliko hvala ljubaznom osoblju bolnice za plućne bolesti ,bilo je zaista divno saradjivati s vama .Hvala svim sportistima koji su podržali akciju i svima vama dobri ljudi koji ste učestvovali – napisala je Jasmina.

U četvrtak, 8. septembra direktor Bolnice za plućne bolesti i TBC, dr. Emir Abdulović zahvalio se Jasmini Fajkić za donaciju, kao i članovima porodice Dervić i firmi “ER Dervić” za donaciju vrijednu 3.200 KM u vidu opreme za kuhinju.

dervic_abdulovic

Brojne akcije

Akcija prikupljanja pomoći za opremanje Onkološkog odjela jedna je u nizu akcija ove humane Travničanke. Ranije je pomgla opremanje Pedijatrijskog odjela u Domu zdravlja, a teško je nabrojati sve druge akcija gdje mnogima pružila nesebičnu pomoć i podršku kada im je bilo najpotrebnije. I ove godine osigurala je školski pribor za učenike u stanju socijalne potrebe.

Inače, Onkološki odjel u Bolnici za plućne bolesti trebao bi početi sa radom nakon dobijanja svih potrebnih saglasnosti. Obnovu objekta u kojem je smješten Onkološki odjel i Odjel za TBC finansirale su međunarodne organizacije i Vlada SBK uz izuzetan angažaman zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kada počene sa radom oboljeli sa područja SBK neće morati putovati na hemo-terapije u druge centre.

dzeko_fajkic1

 

Podrška kapitena „zmajeva“

Jasmina Fajkić je pokrenula internetsku aukciju dresova poznatih sportaša, s ciljem opremanja Onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti i TBC  u Travniku. Aukciji se odazvalo više od 50 poznatih sportaša, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a među njima su kapšiten „zmajeva“  Edin Džeko i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Kapiten Edin Džeko podržao je sve dosadašnje akcije Jasmine Fajkić, a da cijeni njen humanitarni angažman potvrdio je nedavno kada je bila njegov gost na događaju koji je priredio UNICEF.