Centralna BosnaIzbori

Kandidat za državni Parlament Medaga Hodžić posjetio MZ Gradišće

Medaga Hodžić kandidat za Parlament BiH ispred Stranke demokratske aktivnosti (A SDA ) za europsku Bosnu i Hercegovinu  zajedno, sa svojim timom posjetio je MZ Gradišće u Općini Zenica, povodom dana šehida MZ Gradišće.Ovom prilikom gospodin Hodžić  susreo se sa predstavnicima boračkih udruženja u ovoj zeničkoj mjesnoj zajednici.

 

 

Medaga Hodžić rođen je u Jajcu. Nakon završene škole osnovne i srednje škole, završava studij građevine u Mostaru. Poslije toga odlazi u Italiju gdje je osnovao građevinsku firmu koja i danas pozitivno posluje.

Medaga Hodžić 1996.godine zajedno sa grupom Italijana osniva udruženje pod nazivom Firoenzuola oltre i confini/Firoenzuola izvan granica koje se bavi humanitarnim projektima sa dugogodišnjom saradnjom na Zeničko-dobojskom  kantonu i sa Kardiološkim centrom u Sarajevu.

U martu 2006. godine, zajedno sa grupom bosanskohercegovačkih građana (koji žive u Piacenzi) i prijateljima Italijanima, osniva prvo bosanskohercegovačko udruženje pod nazivom ´Bosna Erzegovina oltre i confini/Bosna i Hercegovina izvan granica, te biva izabran za predsjednika istog.

Od 2006. do 2008. godine član je GO SSDBiH ispred Italije, a 2009. godine imenovan je od strane Vijeća Ministara za počasnog konzula Republike Italije u BiH.

Medaga Hodžić, kandidat za Parlament BiH

 

Svoj životni put Hodžić opisuje kratko kao ‘put od musafira do privrednika’. Nakon 26 godina godina rada i života van granica svoje domovine, vraća se sa željom da ličnim uključenjem u političke i državne tokove prenese dio Evrope u Bosnu i Hercegovinu i time da svoj doprinos promjenama koje su BiH potrebne. Njegova želja je da ono što je i do sad radio, podigne na viši nivo,  kao nosilac liste za državni Parlament BiH ispred  Stranke A-SDA  za Evropsku Bosnu i Hercegovinu.