Centralna BosnaPolitika

KO SDP BiH: Transparentnost prije svega, spriječit će odlazak ovolikog broja mladih osoba!

Vlada SBK/KSB je na 5.sjednici utvrdila NACRT UREDBE o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Srednjebosanskom kantonu. Dalje kažu da se ovom Uredbom uređuje postupak prijema u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama…da skratimo nabrajanje Vlade SBK/KSB, radi se o upošljavanju u državne institucije na području Srednjobosanskog kantona i općinama SBK/SBK.

 

 

Predlagač ove Uredbe je ministar privrede. Kakva je namjera Vlade SBK/KSB pokazuje činjenica da je ministar privrede po struci doktor medicine, i umjesto da se bavi svojom strukom i rješavanjem tako nagomilanih problema u zdravstvu i ogromnim dugovanjima Bolnice Jajce, iz koje dolazi resorni ministar, on se bavi privredom, koja je, kao i Bolnica Jajce, u totalnoj dubiozi.

Pitamo ministra privrede da nam pokaže spisak uposlenih u ministarstvu u zadnjih deset godina?!

Redom i neredom sve članovi SDA i HDZ, i tako u čitavom javnom sektoru. Ako bi Vlada SBK/KSB bila bar malo moralna, onda bi trebala da se prilikom upošljavanja u javnom sektoru da prilika svima onima koji ispunjavaju uslove, a ne kako je to sada, samo članska karta SDA ili HDZ, a o struci može i poslije.

Treba dati priliku svima, a ne odabranima, i na taj način, transparentnost prije svega, spriječiti ćemo odlazak ovolikog broja mladih osoba.