Izbori

Koalicija Država i Mirsad Hadžikadić u Travniku: Sada je vrijeme za drugačiju BiH!

Sinoć je u Rodnoj kući Ive Andrića  u Travniku održano predstavljanje kandidata koalicije Država! i kandidata za člana Predsjedništva BiH, prof. dr. Mirsada Hadžikadića.

 

 

Skupu su se obratili i Adis Arapović, kandidat za Parlament FBiH i predsjednik stranke Zeleni BiH i Senad Šepić, kandidat za Parlament BiH i predsjednik stranke Nezavisni blok.

Od kandidata za  Skupštinu Srednjobosanskog kantona, prisutnima su se obratili: Velimir Miličević i Asmir dr. Karadža. Od kandidata za  Parlament FBiH su se obratili: Elis Sujoldžić i Željko Bobić, te  kandidat za Parlament BiH  Dino Tica.

Adis Arapović je napomenuo da je ova koalicija prilika da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljom državom. Naša je dužnost da tu priliku i vrijeme kojeg nemamo na pretek iskoristimo. Pitanje je da li će biti novih prilika.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Senad Šepić je podsjetio da je ova koalicija napisala manifest, prva predstavila kandidata za člana Predsjedništva, napravila zajedničke liste i nakon svega ostala zajedno. To je dokaz iskrene namjere i sposobnosti da vlastite i terese ostavimo po strani i uradimo šta je najbolje za zajednicu.

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić je poručio da 2. oktobra 2022. godine nisu izbori, već referendum o budućnosti Bosne i Hercegovine. Ova politička opcija je drugačija od ostalih, ona je istinska alternativa i tzv. “nacionalistima” i tzv. “građanima”. Ona nije interesna skupina, nego je definišu skup principa i ideologija.

Na kraju, kandidat za Predsjedništvo BiH Mirsad Hadžikadić je pozvao ljude da podrže promjenu koju istinski donosi i nudi, te da glasaju za sebe, svoju i budućnost svoje djece. “Sada je vrijeme za drugačiju BiH”, kazao je Hadžikadić.