Centralna Bosna

MDD „Merhamet“ u Travniku obilježio 107. godina djelovanja u BiH

Večeras je u Travniku održana manifestacija kojom je obilježeno 107. godina djelovanja Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ u Bosni i Hercegovini.

 

O djelovanju MDD „Merahamet“ u BiH govorio je Kenan Vrbanjac, predsjednik ovog dobrotvnornog društva koji je istaknuo kako se u regionalnim odborima širom BiH podmlađuje kadrovska struktura i proširuje spektar humanitarnih aktivnosti.

Predstavnicima „Merhameta“ čestitali Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik, travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović i kantonalni premijer Tahir Lendo.

Mjesec februar je mjesec „Merhameta“, a da je tako predstavnici ovog dobrotvornog društva pokazali su i danas kada su donirali pola tone tjestenine kuhinji Elči Ibrahim-pašine medrese. Riječ o tjestenini iz vlastite proizvodnje. Danas je priličen susret sa korisnica usluga Narodne kuhinje, te sa članovima Udruženja „Sreća za sve“ koje okuplja djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Večeras je posthumno dodjeljena i plaketa MDD „Merhamet“ Travničaninu, Muradifu Kaziću – Lariju koji je bio jedan od inicijatora ponovnog aktiviranja  „Merhameta“ u našem gradu početkom devesetih godina.

Zahvalnice za podršku u radu dodjeljene us : Osnovnoj  školi „Mehurići“, Admiru Hadžiemriću, načelniku Općine Travnik, travničkom muftiji dr. Ahmedu ef. Adiloviću i premiju SBK, Tahiru Lendi.