Travnik danas

Na Dan općine Travnik rođene tri bebe

U okviru značajne aktivnosti kojom se obilježava i ovogodišnja manifestacija Dan općine Travnik jeste i uručenje poklona majkama prvih beba rođenih na zvanični Dan općine, 21.marta u obje travničke bolnice.

 

U Hrvatskoj bolnici” Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila  na sam  Dan općine nije rođena nijedna beba,  a prvu bebu  u JU Bolnica Travnik na Dan općine jučer je prirodnim putem rodila Lejla Kasumović iz Han Bile iz Travnika, zatim Seida Dreco iz Donjeg Vakufa i Šejla Arnautović-Čorbić  iz Travnika na svijet su donijele po jedno muško novorođenče.

Kao i obično i ove godine među prvima, čestitke i prigodne poklone uručili su načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, sekretar Općine Travnik Aida Daul i pomoćnica načelnika Službe za Opću upravu i Biz, Mirjana Lovrinović.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Načelnik Općine Travnik kazao je da je darivanje majki i beba najljepši dio programa Dana općine Travnik, te da je svakako rađanje novog života lijepa i pozitivna poruka.

Dr. Fatima Čurić- Ljevaković šefica Ginekološko-porođajnog odjela JU Bolnica Travnik je naglasila da su svi porođaji prošli bez problema, te istaknula da JU Bolnica Travnik forsira  prirodan način porođaja.

-U 2021. godini povećan je broj poroda u odnosu na prethodnu godinu za preko 100, a također od početka ove godine imamo određeno povećanje broja poroda. –  kazala je dr. Čurić – Ljevaković  naglašavajući da je od početka godine do danas rođeno ukupno  249 beba.

Roditeljima i bebama želimo puno zdravlja i sreće te ih očekujemo iduće godine na svečanom zajedničkom rođendanu .