Sport

Na Edukacijskom fakultetu u Travniku počela međunarodna konferencija InSSED 2016

Na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku danas je svečano otvorena „Druga međunarodna konferencije iz obalsti sporta, nauke, edukacije i razvoja InSSED 2016.

Ova konferencija okupila  je  predstavnike visokoškolskih ustanova iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenija i Bosne i Hercegovine, te sportske radnike.

-Cilj ovogodišnjeg InSSED-a je da se razmjene ideje i otvore putevi moguće realizacije u kreiranju zajedničkog modela visokoškolskih ustanova koji će biti produkt zajedničke vizije. – kazao je, pored ostalog, dr. Nihad Selimović, predsjednik organizacionog odbora Konferencije In SSED 2016.

dsc_0304

Prisutnim gostima na otvaranju konferencije obratili su se i partneri: Said Fazlagić, sekretar Olimpijskog komiteta BiH i dr. Patrik Drid, profesor sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, a Konferenciju je otvorio premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo.

dsc_0317

Ovogodišnji partneri InSSED-a su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine  i Fakultet za fizičku kulturu iz Novog Sada (Srbija) i Fakultet za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu,  a podrška u realizaciji dobivena je i od Federalnom ministarstva obrazovanja i nauke.

Svečano otvaranje 2. Međunarodne konferencije iz obalsti sporta, nauke, edukacije i razvoja InSSED 2016 na svoj način uljepšali su glumac Matej Baškard, učenici Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika u klasi prof. Emira Smajiša i članice Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“ iz Travnika.