Travnik

Nakon nestanka starca: Članovi GSS pretražili područje grada i korito rijeke Lašve

Ekipe Gorske službe spašavanja (GSS) Travnik tokom današnjeg dana vršile su  pregled terena na području travničke općine i duž korita rijeke Lašve u potrazi za sedamdesetšetogodišnjim muškarcem. Prema dostupnim informacijama, muštarac inicijala S.T. rođen 1941. Godine,  nestao je u  subotu 18.marta oko 8 sati ispred Doma zdravlja u Travniku.

Njega je  sin dovezao na pregled i u trenutku dok je ušao u Dom zdravlja starac je napustio vozilo i otišao u nepoznatom smjeru, potvrđeno nam je iz MUP-a SBK. S.T. je  na sebi je imao  crne hlače, smeđu jaknu, crne cipele, kapu  i štap.

U potragu za nestalim starce odmah se uključilo 15 članova  Gorske službe spašavanja (GSS) Travnik. Tokom dana članovi GSS Travnik pretražili su Bašbunar, Gaj, Bojnu i sve obliženje lokacije oko grada, te korito rijeke Lašve do tvornice „Pharmamed“ u naselju Dolac na Lašvi, ali bez uspjeha, potvrdili su nam iz GSS-a u Travniku.

Iz Gorske službe spašavanja  Travnik apeluju na građene koji su vidjeli  ili primjetili takvu osobu ili imaju neku informaciju o kretanju ove sobe da jave na broj telefona 121 ili 062 042 062 .