ArtKult ART

Narednog vikenda održava se 9. Art simpozijum – Travnik – Vlašić 2019

Deveti Art simpozijum Travnik – Vlašić 2019 održat će se narednog vikenda, od 30. augusta do 1. septembra,  na Vlašiću u organizaciji Arhitekstonskog studija „Dom projekt“ iz Travnika, na lokalitetu Crvena zemlja.

 

 

U radu Art simpozijuma učestvovat će umjetnici iz BiH i drugih zemalja: Senad Begić, Natalija Andrejeva – Salihović, Viktorija Masova, Mesud Bećar, Drago Handanović, Mustafa Faljić, Nermin Kozlo  i drugi.

Art simpozijum cijelu deceniju organizuje porodica Ibrišimbegović i Arhitektonski studio „Dom projekt“ uz podršku akademskog slikara i dizajnera Ratka Lješića iz Travnika.

-Naša ideja , od početka, bila je da imamo malu koloniju sa desetak autora  što je optimalno za jedan ovakav specifičan prostor i prirodni ambijent u kojem umjetnici mogu da pokažu ono što znaju kroz kist, platno i boje. Nakon desete jubilarne kolonije očekujem da ćemo imati i jednu brošuru, knjigu sa svim dosadašnjim učesnicima. – kaže Mirsad Ibrišimbegović.

Tokom proteklih devet izdanja  na Art simopzijumu u prekrasnom ambijentu na lokalitetu Crvene zemlje na Vlašiću nastalo je preko stotinu umjetničkih djela, a u radu kolonije učestvovali su akademski umjetnici iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, a ove godine najavljeno je i učešće umjetnika iz Rusije i Ukrajine.