IzboriPolitika

Naša travnička priča: Travnička SDA odlučila da posrami i sebe i sve građane Travnika

Usvajanje povećanja naknada za vijećnike u režiji SDA i njihovih koalicionih partnera iz HDZ BiH jasno pokazuje pravac djelovanja SDA u budućnosti imajući u vidu 14 ruku koje ova stranka ima u OV Travnik.

 

 

Napominjemo da je 16 većina u Vijeću, što znači da su bili iskreni, kako izjavljuju pola vijećnika njihovog kluba bi bilo dovoljno da se zaustavi današnja sramota koju su priredili građanima Travnika.

Od početka izbijanja pandemije u januaru 2020.godine pa do danas, niti jedno općinsko vijeće niti gradska skupština u FBiH nije, ni pomislila da uveća paušal vijećnicima, već naprotiv išla putem smanjenja istog.

Samo je travnička SDA odlučila da posrami i sebe i sve građane Travnika ovim nečasnim aktom. Svako „vađenje“ iz ove situacije u pravcu donacija i izdvajanja tog dijela paušala navodno prema ljudima u potrebi samo dalje gura u blato učesnike ovog nemoralnog čina koji se odigrao u njihovoj režiji.

Zašto ste morali sebi podići paušali da bi ih kasnije davali nekome u potrebi ? Da ste htjeli, mogli ste ta sredstva odmah, kroz usvajanje budžeta, dati tim ljudima u potrebi koristeći instrumente osigurane u budžetu.

Zato i samo zato, građanke i građani Travnika, dobro promislite i zamislite šta nam sve spremaju ukoliko njihov kandidat bude izabran za načelnika na izborima 11.4.2021.godine.

Hrabro i odgovorno do pobjede !

(Izborni štab Naše travničke priče)