Izbori

NB Travnik: Pčelari umjesto ignorisanja vlasti moraju dobiti bolji i konkretan tretman

Nezavisni blok Travnik smatra neprihvatljivim da se lokalna vlast u Travniku ignorantski odnosi prema pčelarima, nepodržavajući njihove projekte i funkcionisanje njihovih udruženja.

 

 

-U ovom slučaju nema mjesta bilo kakvom argumentu koji opravdava takav odnos pogotovo što širi prostor Travnika i područje Vlašića predstavljaju tradicionalno poznat region u kojem se ljudi uspješno bave pčelarstvom. Naš program precizira snažniju podršku poljoprivredi i njeno sistemsko uređenje, u što je tretiran i odnos prema pčelastvu.  Važno je da nosioci lokalne odgovornosti napokon shvate kako pčelari predstavljaju ozbiljan razvojni segment ali i to da ni u kojem slučaju pčelarstvo više ne smije biti tretirano kao hobi ili socijalna grana.

 

U tom smislu, Nezavisni blok zagovara da lokalna vlast u Travniku donese odluke od posebnog značaja za pčelarstvo, da poveća izdvajanje sredstava za pčelare ali i da njihova udruženja tretira kao partnere čiji će rad i postojanje biti pomognuti od strane lokalne zajednice. – izjavila je Ajla Kerić, kandidatkinja Nezavisnog bloka za Općinsko vijeće Travnik.