Sport

Obilježavanje godišnjica Armije R BiH i 7. Korpusa u Travniku i Vitezu

U povodu obilježavanja 22. godine od osnivanja 7. Korpusa, „najmlađeg i najljućeg Korpusa Armije R BiH“, te 24, godišnjice od osnivanja Armije R BiH,  danas su u srednjoj Bosni organizovane brojne aktivnosti koje će biti nastavljene i tokom naredne sedmice.  U organizaciji Šahovskog kluba „Travnik“  počeo je šahovski turnir kojeg je otvorio načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić,a na turniru nastupa 15 igrača.

U isto vrijeme u Vitezu je počeo turnir u sjedećoj odbojci koji je okupio šest ekipa iz tri kantona. Nastupile su ekipe SKISO „Sloga“ Gornji Vakuf – Uskoplje, OKI „Ilidža“, KSO „Iskra“ Bugojno, OKI „Vitez“, SIOK „Vogošća“ i KSO „Čelik“ Zenica.

Učesnike turnira pozdravio je Ekrem Julardžija, predsjednik Saveza RVI SBK i član Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice 7. Korpusa i Armije R BiH,a turnir je otvorio načelnik općine Vitez, Advan Akeljić.

Centralna manifestacija obilježavanja 22. godišnjice od osnivanja 7.Korpusa i 24. godine od osnivanja Armije R BiH bit će održana naredne subote, 9. aprila u Travnika.