Centralna BosnaInfo

Obilježen Dan šehida u Travniku: Sjećanje na šehide i žrtvu koju su podnijeli

 

Danas je na Centralnom šehidskom mezarju u Travniku upriličeno obilježevanje Dana šehida kojem su pored građana Travnika i srednje Bosne prisustvovali brojni žitelji Bosanske Krajine. Cvijeće su položile delegacije Koordinacije boračkih organizacija SBK, Vlade SBK, Općine Travnik, te boračkih udruženja iz Travnika, Prijedora, Sanskog Mosta i Ključa.

Nakon toga Jasin su proučili imami Medžlisa Islamske zajednice Travnik, a dovu za šehide proučio je travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović. Nakon toga Fatiha je proučena i na šehidskim mezarjima kod Hadži Ali-begove i Lukačke džamije u Travniku. Hatma za šehide BiH proučena je u Sulejmaniji (Šarenoj) džamiji.

 

 

-Drugi dan Ramazanskog bajrama došli smo na šehidsko mezarje u vezirskom gradu Travniku da se na dostojanstven način prisjetimo šehida i žrtve koju su podnijeli. –kazao je muftija Adilović.

 

 

Sutra  (utorak, 27. juni) će u Travniku biti upriličeno obilježavanje Dana šehida na nivou Federacije BiH. Prvi dio program bit će održan na Centralnom šehidskom mezartju u Travniku, a nastavak programa je u 14 sati u Centru za kulturu općine Travnik.