Sport

Odigrana humanitarna utakmica na Piroti – Čiri uručeni ključevi grada

Legendarnom  treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću  u rodnom Travniku uručile su u četvrtak odluku o proglašenju počasnim građaninom, te ključeve grada nakon čega je odigran prijateljski susret humanih nogometnih zvijezda Hrvatske i BiH. Utakmica je završena rezultatom 5:5. Blažević je početkom travnja proglašen počasnim građaninom u rodnom Travniku, a sada mu je i službeno dodijeljeno to priznanje.

 

 

Više od 4.000 gledalaca  na stadionu Pirota s oduševljenjem je pozdravilo sugrađanina. “Ćiro, Ćiro,”, orilo kada je na sredini travnjaka stadiona Pirota,a  načelnik Travnika Kenan Dautović uručio je Blaževiću Odluku o proglašenju počasnim građaninom,  te ključeve grada.

-Želio sam doći iako mi je doktor to zabranio. Rekao mi je da me se odriče jer nisam normalan, a ne zna da je moj boravak u Travniku najefikasnija medicina koja je mogla doći u ovim teškim zdravstvenim problemima u kojim sam se našao,. – kazao je Blažević zahvalivši se vlastima na ukazanome povjerenju.

Blažević je na klupi hrvatske reprezentacije osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a prije nekoliko dana obilježio je i punih 40 godina od osvajanja naslova prvaka bivše države s Dinamom. Nažalost, Ćiro već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo.

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, koji je sudjelovao u ovom nogometnome spektaklu, rekao je kako je došao u Travnik kako bi podržao svoga ‘učitelja’ Ćiru, te poručio kako humanitarni spektakl ima daleko veće značenje od samog nogometnog susreta.

-Mi na tome moramo raditi i biti zajedno. To je jako bitno. Mi moramo podržavati jedni druge. To je suživot i jedino ispravno. –  rekao je Dalić.

Sav novac prikupljen od organiziranja nogometnog susreta između momčadi većinom sastavljene od Vatrenih iz 1998. te izabrane selekcije  BiH , u kojoj su bili bivši reprezentativci, te sportski i javni radnici, bit će uplaćen za opremanje dvaju škola u Travniku – Katoličkog školskog centra Petar Barbarić i za Srednjoškolski centar Travnik.