Sport

Održan seminar lidera i trenera „ Internacionalne zabavne škole nogometa za djevojčice „

U okviru realizacije projekta ” Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice “, Sportski savez SBK/KSB i projekt OFFS Republike Hrvatske organizovan je seminar za lidere i trenere na Vlašiću. Projekat ” Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice ” okupio je lidere i trenere sa dugogodišnjim iskustvom u radu Škola koji veće jedanaest godina svojim radom doprinose razvoju projekta, kao i promociji tjelesne aktivnosti i sporta u SBK/KSB i BiH.

Pored teorije lideri i treneri imali su i rad na terenu u prelijepom ambijentu planine Vlašić gdje su uslovi za rad koje je obezbjedio Pansion ” Vlašić ski ” na visokom nivou. Prisutne lidere i trenere ispred Sportskog saveza SBK/KSB pozdravio je predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i zaželio uspješan rad, te iskazao želju da se nakon završetka rada IOOFS 2016. godine organizuje sastanak svih sudionika projekta i da se izvrši analiza.

DSC_0032

Amela Lolić i Velimir Suban prisutne su upoznali sa projektom i prezentirali osnovne principe rada Škole kao i o budućnosti ovoga projekta koji doprinosi razvoju ženskog nogometa na SBK/KSB kao i povećanju uključenosti djevojčica u sportske klubove i interesovanju za povećanom tjelesnom aktivnošću i zdravom ishranom.