Održan svečani čas na Univerzitetu/Sveučilištu „Vitez“

 

Danas je na Univezitetu/Sveučilištu „Vitez“ u Travniku upriličen svečani čas za studente prve godine na četiri fakulteta i na taj način je obilježen početak akademske godine na ovoj visokoškolskoj instituciji. Studentima se ovom prilikom obratio rektor Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“, prof.dr. Mirko Puljić koji im je čestitao na izboru, te istaknuo:

-Osigurat ćemo vam optimalne uslove za vaše studije. Agencija za visoko obrazovanje BiH i Ministarstvo za obrazovanja SBK dali su akreditaciju ovom Univerzitetu i to je najznačajniji datum za razvoj ove ustanove. To je lična karta ovog Univerziteta. Pored toga, naše diplome priznate su i izvan BiH, u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Holandiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Vi ste ujedno i prva generacija koja će studirati po inovinarima nastavnim planovima i programima. – kazao je rektor Puljić.

dsc_0068

U sklopu Univerziteta/Sveučilišta „Vitez“ djeluju Fakultet informacijskih tehnologija, Fakultet poslovne ekonomije, Fakultet zdravstvenih studija i Fakultet pravnih nauka. Na svečanosti su najavljena otvranja novih studijskih programa na fakultetima.