Scena

Održan veliki plesno-revijalni show pod nazivom „BEZ GRANICA“

Udruženje „Prijatelji djece MAYA“ – Travnik ogranizovalo je večeras  veliki plesno-revijalni show pod nazivom „BEZ GRANICA“  sa ciljem  da nauče djecu prihvatanju, toleranciji i jedinstvu različitosti koje se javljaju među njima u okviru odrastanja, te separacije prema socijalnim dimenzijama i poteškoćama u razvoju.

Show je bio  komercijalnog karaktera, a sav prikupljeni novac bit će doniran Udruženju „Zajedno za Kalibunar“, za izgradnju dječijeg igrališta u tom naselju.

-Ovo je ideja „malih“ ljudi-djece da svojim gestom učine veliki korak i potaknu odrasle da razmišljaju isto.- kazala nam je Maja Đurić, glavni koreograf Plesnog studija “Prijatelji djece Maya”.

U sklopu plesno-revijalnog šoua  pridružili su  se i studenti Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku koji su u holu Centra za kulturu organizovali „Bazar za Đenanu Imširović“, našu mladu sugrađanku koja se bori sa teškom bolesti.

Interesantno, pored PS MAYA djece predškolskog i školskog uzrasta, gostiju iz Nove Bile, Novog Travnika i Viteza,  učesnici programa su bili  i štićenici rehabilitacijskog centra „DUGA“ Novi Travnik, djeca sa poteškoćama u razvoju, koji su svojom kreativnošću, voljom i željom da budu „isti kao i svi mi“ pokazali kako svijet uistinu nema i ne treba da ima granice.