Travnik danas

Održana javna rasprava povodom izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju benzinske pumpe na istočnom ulazu u Travnik

Danas je u Općini Travnik održana Javna rasprava povodom izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju benzinske stanice HIFA Petrol doo Sarajevo na istočnom ulazu u Travnik. Na početku prisutnim građanima, predstavnicima javnih ustanova  i drugim zainteresiranim obratili su se investitori, HIFA Petrol d.o.o. Sarajevo , koji su predstavili do sada urađeno u pripremi projekta.

 

 

Nakon uvodnog izlaganja, prisutnima su se obratile predstavnice JU Zavičajni muzej Travnik, koje su iznijeli niz arheoloških i okolišnih argumenata zašto ne bi trebalo graditi benzinsku stanicu na ovom lokalitetu, a tokom današnje rasprave moglo čuti da je Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH poslana peticija da se ovaj lokalitet uvrsti na listu zaštićenih spomenika.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

I predstavnici Mjesne zajednice Stari grad iznijeli su niz zamjerki na ovaj projekat, od narušavanja vizure ulaza u grad, po kojem je Travnik poznat, do sigurnisti učesnika u saobraćaju i činjenice da u blizini arheološkog lokaliteta.

Zainteresirani građani, te pravne osobe mogu svoje komentare dostaviti i pismeno, općinskoj Službi za urbanizam, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove,  do sutra do 12,00 sati, poštom na adresu Općina Travnik, Konatur bb, neposredno na protokol općine i/ili na e-mail [email protected]